Φάκελος απεντόμωση & μυοκτονίας ασφάλειας τροφίμων για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος HACCP.
Βάση της Ελληνικής Νομοθεσίας (93/43/ΕΟΚ) & (ΚΥΑ 487/ΦΕΚ 1219/2000) και των κατευθύνσεων που έχει θέσει ο ΕΦΕΤ, οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τρόφιμα και ποτά, είτε παράγουν/ πωλούν τρόφιμα, είτε διαχειρίζονται με κάποιον τρόπο τρόφιμα στην επιχείρησή τους οφείλουν να εφαρμόζουν και να ανανεώνουν μια μόνιμη διαδικασία, το λεγόμενο σύστημα ελέγχου HACCP. Ο φάκελος αυτός πρέπει αν είναι στην διάθεση των κρατικών φορέων σε πιθανό έλεγχο, από τον υπέυθυνο της εκάστοτε επιχείρησης.
Ποιές είναι αυτές οι επιχειρήσεις που οφείλουν να διατηρούν και να ανανεώνουν τον φάκελο HACCP στην επιχείρησή τους; Επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή, μεταποίηση, συσκευασία, αποθήκευση, διανομή & διακίνηση προϊόντων διατροφής! Επιχειρήσεις δηλαδή όπως μπακάλικα, super market, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, ιδρύματα με χώρους σίτισης, αρτοποιεία, κρεοπωλεία και πολλά ακόμη συναφή επαγγέλματα.
Σύνταξη & περιεχόμενα του φακέλου HACCP.
Τις απαραίτητες ενέργειες καθώς και την σύνταξη του φακέλου HACCP την αναλλαμβάνει ο γεωπόνος Κωνσταντίνος Ποντικόπουλος και περιλαμβάνει:
- Κάτοψη του κτηρίου με σχεδιασμένο το δίκτυο δολώματικών σταθμών και παγίδων, στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί.
- Έγκριση κυκλοφορίας των σκευασμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί.
- Σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας απεντόμωσης και της εκάστοτε επιχείρησης.
- Πιστοποιητικό ελέγχου κάθε επίσκεψης για συντήρηση και ανεφορδιασμό του δικτύου.
- Έντυπα οδηγιών για τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται.
- Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών.
Ο φάκελος HACCP καθώς και οι αντίστοιχες ενέργειες ελέγχου που πραγματοποιούνται από την eco- πόλης, συντελούν στη μείωση των κινδύνων προς την Δημόσια Υγεία, και βοηθούν σε μία υγειονομικά άριστη λειτουργία της επιχείρησης σας.
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να ξεκινήσουμε την δημιουργία του φακέλου HACCP!!